Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 11 απάτες – Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 11 απάτες – Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων

Οι απάτες διαπράχθηκαν από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, με τη λεία να ανέρχεται συνολικά σε 118.000 ευρώ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα απάτες κατά πολιτών και εταιρειών από όλη την Ελλάδα εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι απάτες διαπράχθηκαν από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, με τη λεία να ανέρχεται συνολικά σε 118.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν το χρηματικό ποσό σε λογαριασμούς τρίτων μέσω εμβασμάτων και στη συνέχεια προέβαιναν σε διαδοχικές αναλήψεις, από υποκαταστήματα τραπεζών στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων ατόμων, που είχαν προσεγγίσει χειραγωγώντας τα με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματος, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα (money mule).

Οι νόμιμοι δικαιούχοι των λογαριασμών είχαν εκχωρήσει στους κατηγορούμενους τραπεζικά τους στοιχεία, μεταξύ άλλων, κάρτες, κωδικούς pin και κωδικούς πρόσβασης internet banking.

Οι κατηγορούμενοι είχαν δε την άμεση διαχείριση των λογαριασμών τους. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή