Θεσσαλονίκη: Ο φάκελος απεστάλη πριν από 10 ημέρες – Η βόμβα μπορούσε να προκαλέσει θύματα

Θεσσαλονίκη: Ο φάκελος απεστάλη πριν από 10 ημέρες – Η βόμβα μπορούσε να προκαλέσει θύματα

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να προκαλέσει θύματα είχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από άνδρες του ΤΕΕΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό απεστάλη στα δικαστήρια πριν από 10 ημέρες. Εφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών που ήταν η παραλήπτριά του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Τη Δευτέρα, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ο φάκελος βρέθηκε στα χέρια της παραλήπτριας και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ημερολόγιο.

Ωστόσο, το περιεχόμενο κίνησε τις υποψίες της και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντός της, το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Απενεργοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα, τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Μεταξύ άλλων, ερευνώνται η συνδεσμολογία του μηχανισμού και τυχόν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον αποστολέα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή