Γλυφάδα: Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας

Γλυφάδα: Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας

Απαντήσεις στους λόγους που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος προκάλεσε μακελειό σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, αναζητούν οι Αρχές. Λεπτό προς λεπτό η δολοφονική δράση του Αιγύπτιου στη Γλυφάδα

4' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωινό της Δευτέρας σημαδεύθηκε από τη φονική επίθεση του 76χρονου Αντέλ Ελ Μπουράυ στη ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Καρνέση.

Ο Αιγύπτιος έφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ένα μέρος που γνώριζε άριστα λόγω της μακρόχρονης παροχής υπηρεσιών στην οικογένεια. Αφού στάθμευσε το όχημά του, ανέβηκε στον 1ο όροφο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά διαπληκτίστηκε έντονα με την αδερφή του εφοπλιστή Καρνέση.

Κατόπιν, επέστρεψε με την καραμπίνα και άνοιξε πυρ, κόβοντας το νήμα της ζωής, της Μαρίας Καρνέση, του διευθύνοντα συμβούλου, Αντώνη Βλασσάκη, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Καρνέση, και του πρώην καπετάνιου και υπαλλήλου στο λογιστήριο της εταιρείας, Ηλία Κουκουλάρη. «Ηρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα», φέρεται να φώναξε.

Ο 76χρονος φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει – μέσα στο όχημά του βρέθηκε και ένα πιστόλι. Ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι. Προσφάτως είχε απολυθεί από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία, για την οποία εργαζόταν για σχεδόν 36 χρόνια σαν φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι εκεί εντοπίζεται και το κίνητρό του: Σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Μία σειρά από μαρτυρίες εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη.

Γλυφάδα: Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας-1«Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. “Τι πας να κάνεις;”, τον ρώτησα. “Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω”, μου είπε. “Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ”, συνέχισε νευριασμένος. “Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους”, είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου.

Μαρτυρία εργαζόμενης που είχε εγκλωβιστεί μαζί με συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας, είπε:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει “Αρη τι κάνεις εκεί;”. Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον Αρη με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Εψαχναν να βρουν τον Αρη, δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε πού είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Γλυφάδα: Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας-2

Λεπτό προς λεπτό το τριπλό φονικό

Ο 76χρονος μπήκε στο κτίριο –στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου– στις 10:10, ανοίγοντας την είσοδο της εταιρείας με τη μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνθηκε στο γραφείο της 77χρονης ιδιοκτήτριας.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με εκείνη –σύμφωνα με μαρτυρίες– να του ζητάει επιτακτικά να αποχωρήσει από το γραφείο της, καθώς επίσης να πάρει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι ιδιοκτησίας της οικογένειας που του είχε παραχωρηθεί προκειμένου να διαμένει.

Εκείνος εξοργισμένος κατεβαίνει στο πάρκινγκ της εταιρείας, παίρνει τον σάκο με την καραμπίνα, ανεβαίνει εκ νέου στον 1ο όροφο, εισέρχεται βιαίως και πυροβολεί στο χέρι την ιδιοκτήτρια, η οποία προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο γραφείο του γαμπρού της.

Ο 76χρονος πυροβολεί ξανά με την καραμπίνα.

Στο σημείο αυτό ο 75χρονος πρώην καπετάνιος προσπαθεί να τον αφοπλίσει. Το καταφέρνει προσωρινά, αποσπώντας την καραμπίνα του δράστη.

Ωστόσο, ήταν οπλισμένος και με το περίστροφο. Το βγάζει και πυροβολεί τον 75χρονο στην πλάτη και το σώμα. Πυροβολεί επίσης τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας, που πέφτει νεκρός.

Στη συνέχεια αρπάζει την καραμπίνα και πυροβολεί την ιδιοκτήτρια στο κεφάλι.

Αφού σκοτώνει τους τρεις, αναζητά και την αδερφή της ιδιοκτήτριας, το γραφείο της οποίας βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Εκείνη την ώρα, συμπτωματικά έλειπε.

Οταν οι αστυνομικοί φτάνουν στο κτίριο, ο 76χρονος δράστης κατεβαίνει στο υπόγειο. Εκεί βάζει τέλος στη ζωή του.

Γλυφάδα: Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας-3

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής.

«Μου είπαν “είναι με όπλο και πυροβολεί”»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης στη Γλυφάδα.

Εργαζόμενος στη ναυτιλιακή εταιρεία περιγράφει στην «Κ» πώς βίωσε το συμβάν:

«Ημουν στο ισόγειο. Από όσο κατάλαβα, ό,τι έγινε, συνέβη στους πάνω ορόφους. Δεν έχω εικόνα. Ακουσα τους πυροβολισμούς. Ακουσα τους δύο πρώτους. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται. Είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε: “Είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί”. Φυσικά έτρεξα προς τα έξω, προς τον κήπο και βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ», αναφέρει ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας. «Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε», απάντησε σε ανάλογο ερώτημα. 

Ο γαμπρός ενός εκ των τριών θυμάτων είπε ότι ο καπετάνιος προσπάθησε να αρπάξει την καραμπίνα από τον δράστη πριν εκείνος τον πυροβολήσει πισώπλατα. «Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει και αυτός έβγαλε περίστροφο και του την έριξε από την πλάτη, από πίσω. Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας. Μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα, πήγε ο πεθερός μου να του αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω».

«Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δυο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε “είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί” και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ», δήλωσε εργαζόμενος.

Στα γραφεία της ναυτιλιακής έσπευσαν περιπολικά της Αμεσης Δράσης, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και άντρες της ΕΚΑΜ.

«Η επίθεση του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς της εταιρείας» αναφέρει η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Δίπλα του βρέθηκε το όπλο της έκνομης ενέργειάς του και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT