Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για τα επεισόδια στη φοιτητική πορεία

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για τα επεισόδια στη φοιτητική πορεία

Ατομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους και επιτέθηκαν με πέτρες και μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επτά προσαγωγές, ορισμένες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο φοιτητικής πορείας για το νομοσχέδιο περί μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αρχικά, ένταση σημειώθηκε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και η διαδήλωση συνεχίστηκε στην οδό Τσιμικσή, όπου διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Εξω από το ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους στην Εγνατία Οδό, μπροστά από τη Θεολογική Σχολή και στην Εθνικής Αμύνης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες και μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους ακολούθησαν όταν εισήλθαν στο campus και προσπάθησαν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και ευρύτερα στο campus –μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τη Νομική Σχολή, το κτίριο Διοίκησης, κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ– αλλά και τους γύρω δρόμους. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης διακόπηκε για όσο διήρκεσαν τα επεισόδια.

Επισημαίνεται πως τα περισσότερα τμήματα στις σχολές εντός του campus του ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη και στην πλειονότητα των σχολών, οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου διενεργούνται διαδικτυακά.

Δείτε βίντεο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή