Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των ανηλίκων από τα «λαγούμια»

Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των ανηλίκων από τα «λαγούμια»

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εισαγγελική παρέμβαση απομακρύνθηκαν από το αυτοσχέδιο υπόγειο σπίτι τα ανήλικα παιδιά της κοινότητας «Αμις», που ζει εδώ και χρόνια σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα ανήλικα μέλη της -τα οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν πηγαίνουν σχολείο- σε ασφαλές περιβάλλον. 

Υπενθυμίζεται πως οι εικόνες και τα βίντεο από την αυτοπροσδιοριζόμενη ως «παλαιοχριστιανική κοινότητα» στην Κορινθία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο πατέρας, η μητέρα και δύο από τα παιδιά μιας επταμελούς οικογένειας.

Οι πολύτεκνοι φέρεται να ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό, σε ένα αυτοσχέδιο σπίτι από χώμα, έχοντας κατασκευάσει ένα υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν αρκετά όπλα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο όπλο, πολεμικό τυφέκιο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, δύο αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, δύο τσεκούρια, δύο γεμιστήρες και 19 φυσίγγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT