Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός προς τα αριστουργήματα του Φειδία»

Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός προς τα αριστουργήματα του Φειδία»

Για μηδενικό σεβασμό προς τα αριστουργήματα του Φειδία κάνει λόγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μηδενικό σεβασμό προς τα αριστουργήματα του Φειδία κάνει λόγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή