Επιστολική ψήφος: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις ευρωεκλογές – Η διαδικασία εγγραφής

Επιστολική ψήφος: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις ευρωεκλογές – Η διαδικασία εγγραφής

Οδηγίες εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου. 

οπως γνωστοποίησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, «όσες και όσοι είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζείτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, και επιθυμείτε να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου, μπορείτε να συνδεθείτε στο http://epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφείτε για να παραλάβετε τον φάκελο της επιστολικής ψήφου». 

Σύμφωνα με την ανάρτηση της υπουργού, η αποστολή των φακέλων από το υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει τον Μάιο μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Αρειο Πάγο. 

Διαδικασία εγγραφής 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.

Οι Ελληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).
  • Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.
  • Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή