Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη 19χρονη που έπεσε θύμα trafficking

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη 19χρονη που έπεσε θύμα trafficking

H πράξη που αποδίδεται στη 19χρονη, φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητά να ερευνήσει και να την ενημερώσει μέσα στην ημέρα για τη βασιμότητα καταγγελίας μέσω του Τύπου στην οποία γίνεται αναφορά ότι 19χρονη-θύμα trafficking δικάζεται με την κατηγορία ότι παράνομα εκδιδόταν με αμοιβή, ενώ το διάστημα που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, ο οποίος την εξέδιδε και την κακοποιούσε.

Αναλυτικότερα, η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου (Η ΑΥΓΗ: “Trafficking στην Ηλιούπολη/Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη-θύμα του αστυνομικού μαστροπού”, efsyn: “Διώκεται η 19χρονη, θύμα trafficking από την Ηλιούπολη”, in.gr: “Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος”), σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους”, ενώ η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του. Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε αφενός μεν, να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός που εξέδιδε τη 19χρονη είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. 

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της 19χρονης, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της και την εξασφάλιση χρημάτων από την τέλεση γενετήσιων πράξεων.

Μαζί με τον αστυνομικό συνελήφθη και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές, την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός του σπιτιού τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT