Κορινθία: Η Ν. Κεραμέως διέταξε έρευνα για το καθεστώς εργασίας του 45χρονου

Κορινθία: Η Ν. Κεραμέως διέταξε έρευνα για το καθεστώς εργασίας του 45χρονου

«Η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού» ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών. Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχο προκειμένου να αποσαφηνιστεί το καθεστώς εργασίας του 45χρονου πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας, ζήτησε η υπουργός Εσωτερικών, Νικη Κεραμέως.

«Εχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξαγάγουν έλεγχο προκειμένου να δούμε που υπηρετεί, με ποιο καθεστώς στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου», ανέφερε στη Βουλή η υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Υπάλληλος στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου

Οπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια ο 45χρονος εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νικόλαος Γουρνής, ο 45χρονος εργάζεται με τηλεργασία στον δήμο. «Το 2020 έγινε μετάταξη για λόγους υγείας στον δήμο εδώ πέρα. Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, έτσι μας είχαν πει από την προηγούμενη διοίκηση».

«Εστειλα έγγραφο στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε και του έστειλα δεύτερο έγγραφο επειδή δεν ερχόταν. Παρ’ όλα αυτά, τις δουλειές που του είχαν αναθέσει τις έκανε. Βλέπω το ΦΕΚ του Νοεμβρίου του 2020, μέχρι σήμερα είναι υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας», συμπλήρωσε.

Θα απολογηθεί την Τετάρτη – Παραμένει υπό κράτηση

Ο 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

 

Στο μεταξύ, με απόφαση του εισαγγελέα Κορίνθου, ο 15χρονος γιος που εντοπίστηκε μαζί με τον 45χρονο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα.

Παράλληλα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δύο γυναικών, ηλικίας 39 και 22 ετών, καθώς και τριών ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 13, έξι και ενός έτους αντίστοιχα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή