Αγρότες: Δεκάδες τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας – Προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα

Αγρότες: Δεκάδες τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας – Προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα

Στο Κάστρο Βοιωτίας έφτασαν, με τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ., τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα. Με λεωφορεία και Ι.Χ. θα μεταβούν στην Αθήνα, αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας έφθασαν, με τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ., τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην «κάθοδο» των αγροτών στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα και τον Βόλο συναντήθηκαν στο ύψος της Ανθήλης στη Λαμία με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με τρακτέρ που προστέθηκαν από τη Φθιώτιδα, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο της Βοιωτίας.

Μετά την Αταλάντη, όπου προστέθηκαν άλλα 10 τρακτέρ, περισσότερα από 80 τρακτέρ έφτασαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και μαζί τους, αρκετά, γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά γεμάτα με ζωοτροφές, όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα. Οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού στην Αθήνα αναμένεται να καθοριστούν σε επικείμενη συνάντηση μεταξύ των αγροτών.

Αγρότες: Δεκάδες τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας – Προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα-1
Πηγή: INTIME News

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κομβόι των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων πορευόταν με τάξη και χωρίς προβλήματα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με ταχύτητες από 30 έως 40 χλμ./ώρα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έντονη την παρουσία τους, συνοδεύοντας το κομβόι και λαμβάνοντας μέτρα κατά μήκος του εθνικού δικτύου.

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να ενισχυθούν περισσότερο από διάφορα σημεία είτε από τη Θήβα είτε από περιοχές της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει 9 τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας, ενώ άλλα 2 φορτηγά με 6 τρακτέρ από τη Βόρεια Ελλάδα ταξιδεύουν κι αυτά για να φτάσουν στο σημείο συνάντησης στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Δεκάδες λεωφορεία 

Από αύριο το πρωί δεκάδες λεωφορεία θα μεταφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα. Περισσότερα από 20 λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν μόνο από τη Φθιώτιδα, ενώ αναμένονται λεωφορεία από το Δομοκό και την Καρδίτσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές από τη Φθιώτιδα θα μετακινηθούν στην Αθήνα 800 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ 5 λεωφορεία θα ταξιδέψουν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα και 2 λεωφορεία από την περιοχή του Δομοκού.

Κινητικότητα επικρατεί στη Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς ιδιαίτερα στην Εύβοια θα ξεκινήσουν λεωφορεία και από την Ιστιαία, το Μαντούδι και τη Λίμνη στη βόρεια Εύβοια αλλά κι από την Κάρυστο στο νότιο τμήμα του νησιού. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τα Ψαχνά, τη Χαλκίδα και την Κύμη.

Με λεωφορεία και Ι.Χ. από την Πάτρα

Με λεωφορεία και Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, αγρότες από την Αιγιάλεια, τη Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί από την Αχαΐα και μετά τη στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Αγρότες: Δεκάδες τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας – Προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα-2
Πηγή: INTIME News

Επίσης, αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα αναχωρήσουν και αυτοί αύριο το πρωί από τις περιοχές τους, με προορισμό την Αθήνα.

Στην περιοχή των Μεγάρων, οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή