Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα συνελήφθη για κλοπές

Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα συνελήφθη για κλοπές

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού και ενός ιδιώτη προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε πέντε περιπτώσεις κλοπής

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού που τελεί σε διαθεσιμότητα και ενός ιδιώτη, οι οποίοι ως μέλη συμμορίας διέπρατταν κλοπές από οικίες, προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση– σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Των συλλήψεων, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με τη δράση του αστυνομικού σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ενώ, όπως εξακριβώθηκε, επρόκειτο για αστυνομικό ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και βρισκόταν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Οι έρευνες τέθηκαν υπόψη εποπτεύοντος εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Με βάση τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο κατηγορούμενοι εντόπιζαν οικίες και αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν και αφαιρούσαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Ο συλληφθείς αστυνομικός εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς έβγαινε από δωμάτιο βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο οποίο προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει κλοπή από κοινού με τον ιδιώτη συνεργό του και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αφού αρχικά προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 5 συνολικά περιπτώσεις κλοπής από τον εσωτερικό χώρο οικίας, αποθήκης, δωματίων βραχυχρόνιας μίσθωσης και από πεζό άτομο στην Αθήνα, ενώ εξακριβώθηκε επίσης η εμπλοκή ενός 25χρονου, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών.

Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα συνελήφθη για κλοπές-1
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλα τύπου full face, μεταλλική ράβδος και ασύρματος, γεμιστήρας φυσιγγίων, φυσίγγιο και κάλυκας φυσιγγίου των 9mm, νάιλον σακουλάκι με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1,8 γραμμαρίων, 8 μπρελόκ με συνολικά 23 κλειδιά, 8 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μονάδες σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης, τσαντάκι εντός του οποίου υπήρχε τραπεζική κάρτα, κουτί με κόσμημα χρυσής απόχρωσης, κομμάτι πλαστικού, με ενσωματωμένα δύο κλειδιά και μια ετικέτα, νάιλον σακουλάκι που περιείχε χάπια, χαρτονομίσματα ξένων χωρών, αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Επισημαίνεται πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή