Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη φοιτητική πορεία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη φοιτητική πορεία

Ατομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση φοιτητικής πορείας το βράδυ της Δευτέρας.

Ατομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, στο ύψος της Σχολής Θετικών Επιστημών. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές Αρχές απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η πορεία των φοιτητών πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχείρηση τερματισμού της κατάληψης της Νομικής Σχολής. Σε συνέχεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι φοιτητικές παρατάξεις πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, προχωρώντας εκ νέου σε κατάληψη της Νομικής.

Νωρίτερα ο κοσμήτορας της Νομικής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα τους φοιτητές της Σχολής ότι λόγω της ανακατάληψης του κτιρίου της «είναι πρακτικά αδύνατο να διενεργηθούν εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Σχολή αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναρτήσαμε και σας κοινοποιήσαμε σήμερα το πρωί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή