«myNAT»: Εφαρμογή για τον ασφαλιστικό βίο των ναυτικών

«myNAT»: Εφαρμογή για τον ασφαλιστικό βίο των ναυτικών

Οι Ελληνες ναυτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναλυτική πληροφόρηση για τις ημέρες υπηρεσίας συνολικά, τις ημέρες απασχόλησης ανά έτος, το ιστορικό υπηρεσιών, τις ημέρες αδείας, την απασχόληση ανά κατηγορία πλοίου και ανά ειδικότητα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο μέσω της νέας εφαρμογής myNAT, η οποία συνδέει σε πραγματικό χρόνο τους ναυτικούς και τις ναυτιλιακές εταιρείες με το ΝΑΤ.

Μέσω του myNAT, οι Ελληνες ναυτικοί μπορούν πλέον να έχουν άμεση πρόσβαση στο ιστορικό τους, με αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις συνολικές ημέρες υπηρεσίας, τις ημέρες απασχόλησης ανά έτος, το ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος, τις ημέρες αδείας, την απασχόληση ανά κατηγορία πλοίου και την απασχόληση ανά ειδικότητα.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους μετά την 1η Ιουλίου 2017, όσο και τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού βίου τους.

Στο προσεχές διάστημα, θα αποτυπωθεί μέσω του app και η πληροφορία για τις εξαγορές που τυχόν έχουν κάνει οι Ελληνες ναυτικοί, σχετικά με τον χρόνο της υπηρεσίας τους σε πλοία με ξένη σημαία. Eντός του έτους θα ολοκληρωθεί και η αποτύπωση προγενέστερων χρόνων, με προτεραιότητα στους ναυτικούς που πλησιάζουν στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Παράλληλα, το «myNAT» έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθά και τις ναυτιλιακές εταιρείες, σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους με το ΝΑΤ, όπως στη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου.

«Στην εποχή των Big Data και της Τεχνητής Νοημοσύνης, κανένας τομέας είτε σχετίζεται με το κράτος είτε με την ελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την εργασία, δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστος», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, σημείωσε πως «η εφαρμογή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ακόμη βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΝΑΤ, που ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα». «Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός είναι ένας δρόμος που δεν σταματά και καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, πρέπει πάντα να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, υπογράμμισε ότι «το ΝΑΤ ανακαινίζεται στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στον τρόπο παροχής υπηρεσιών προς τους ναυτικούς μας. Είμαστε υπερήφανοι που, από την εποχή των υπολογιστών του προηγούμενου αιώνα, το ΝΑΤ κάνει πράξη τη νέα πορεία προς ένα δημιουργικό μέλλον, με σύγχρονες υπηρεσίες για τους ανθρώπους της κορυφαίας ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή