Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Σαντορίνη – Πώς προσέγγιζαν τους τουρίστες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Σαντορίνη – Πώς προσέγγιζαν τους τουρίστες

Οι ρόλοι των μελών της οργάνωσης - Εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν τα μέλη της ξεπερνούν τις 102.000 ευρώ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, τυποποίηση και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών στη Σαντορίνη και κυρίως σε νυχτερινά κέντρα του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σχεδιάστηκε μεγάλη επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, αλλοδαποί ηλικίας 26, 30, 36 και 24 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και 30χρονης αλλοδαπής μέλους της οργάνωσης, η οποία είναι έγκλειστη, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και –κατά περίπτωση– για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Το κύκλωμα ήταν ιεραρχικά δομημένο με επαγγελματική υποδομή και είχε καταρτίσει μεθοδικό και λεπτομερές σχέδιο δράσης, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία όλων των σταδίων δραστηριότητας (σ.σ. προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, τυποποίηση και διακίνηση). 

Οι ρόλοι των μελών της οργάνωσης

Ο 26χρονος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης, υπεύθυνος για την πλήρη καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών, όσον αφορά τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη, την τυποποίηση και αποθήκευση των ποσοτήτων σε χώρους απόκρυψης στο νησί για την τελική διακίνησή τους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο νησί ή σε άλλους διακινητές.

Ο 30χρονος αποτελούσε τον υπαρχηγό, συμμετέχοντας ενεργά και ο ίδιος στη διεύθυνση και οργάνωση του κυκλώματος με επίκεντρο τη διαχείριση των εσόδων.

Ο 36χρονος αναλάμβανε τις αρμοδιότητες του αρχηγού και υπαρχηγού της οργάνωσης, όταν αυτοί έλειπαν στη χώρα τους.

Η 30χρονη ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη και ο 24χρονος ήταν αρμόδιος για την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών και για τη «στρατολόγηση» των μεταφορέων της οργάνωσης.

Μετά την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, τη δημιουργία προφίλ των εμπλεκόμενων μελών της οργάνωσης και τις εξακριβώσεις των χώρων με τους οποίους συνδέονταν, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες σε αποθήκη και σε τρία σπίτια, όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη, δισκία ecstasy, πιστόλι, φυσίγγια και σουγιάς. 

Βρέθηκαν επίσης, 24.890 ευρώ, 9.050 πέσο Ουρουγουάης, 182 δολάρια ΗΠΑ, 100 δολάρια Αυστραλίας και 5 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάποια από τα μέλη εργάζονταν στη μεταφορά τουριστών μέσω των οχημάτων τύπου van και εκμεταλλεύονταν αυτή τη δραστηριότητα για την αναζήτηση πελατών.

Εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση ξεπερνούν τις 102.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT