Πώς λειτουργούσε η συμμορία που εκτύπωνε… όπλα – Το εγχειρίδιο χρήσης και τα υλικά από τη Γερμανία

Πώς λειτουργούσε η συμμορία που εκτύπωνε… όπλα – Το εγχειρίδιο χρήσης και τα υλικά από τη Γερμανία

Η ΕΥΠ ερευνούσε την υπόθεση από τον Οκτώβριο. Είχαν κατασκευάσει ακόμα και τρισδιάστατη, ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τους τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 19 έως 20 χρόνων, που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση εκτυπωτή 3D και τα διακινούσαν στη Σάμο.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο από την ΕΥΠ. Τότε είχε καταγραφεί μια διαδικτυακή επικοινωνία ενός φοιτητή από το Πολυτεχνείο Αιγαίου με υπήκοο τρίτης χώρας, εκτός Ελλάδας.

Ο αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί από τις αρχές της χώρας του για διάδοση ενός εγχειριδίου για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών και όπλων. Στις αρχές Οκτωβρίου έστειλε κάποιες οδηγίες και μερικές ημέρες αργότερα, στα τέλη Οκτωβρίου ο φοιτητής παρήγγειλε τον εκτυπωτή 3D και ειδικό πλαστικό από Γερμανία. Τα υλικά ταχυδρομήθηκαν στο νησί.

Στη συνέχεια, οι νέοι άνδρες αναζήτησαν τρόπο και εξαρτήματα προκειμένου να κάνουν τα όπλα τους λειτουργικά. Παρήγγειλαν ορισμένα μέσω διαδικτύου από τις ΗΠΑ, αλλά δεν πρόλαβαν να τα παραλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 για κατοχή ενός Glock και μικροποσότητας χασίς.

Οι τέσσερις άνδρες είχαν κατασκευάσει κάποια πιστόλια τύπου Glock καθώς και ημιαυτόματα όπλα τύπου Scorpion που δεν ήταν ακόμα λειτουργικά. Τα μέλη της συμμορίας είχαν «εκτυπώσει» και ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Πώς λειτουργούσε η συμμορία που εκτύπωνε… όπλα – Το εγχειρίδιο χρήσης και τα υλικά από τη Γερμανία-1
Πηγή ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν καταγραφεί επικοινωνίες μεταξύ των συλληφθέντων, περί πώλησης των όπλων έναντι 350 έως 800 ευρώ.

Οταν τους επισκέπτονταν οι γονείς τους έκρυβαν τα όπλα σε τάπερ μέσα στον φούρνο ή τα έθαβαν στη γη. Οι νέοι φέρεται να είχαν βρει υποψήφιο αγοραστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή