Επεισόδια έξω από τη Γεωπονική Σχολή και το ΑΠΘ με μολότοφ και φωτιές σε λεωφορεία

Επεισόδια έξω από τη Γεωπονική Σχολή και το ΑΠΘ με μολότοφ και φωτιές σε λεωφορεία

Κατά τα επεισόδια στη Γεωπονική Σχολή, τυλίχτηκαν στις φλόγες δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν στη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ertnews.gr, λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, 40 άτομα που συμμετείχαν σε συναυλία βγήκαν στη Λεωφόρο Αθηνών, έβαλαν φωτιές και πέταγαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Ανδρες της Πυροσβεστικής έσβησαν τις φωτιές, ενώ στη Λεωφόρο Καβάλας διακόπηκε η κυκλοφορία.

Επεισόδια και έξω από το ΑΠΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα και περιμετρικά του ΑΠΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομαδά κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν μηχάνημα έργου, οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του πανεπιστημίου στην οδό Εθνικής Αμύνης και άρχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Από τη ρίψη των μολότοφ, σημειώθηκαν φθορές σε μηχάνημα έργου, σε ΙΧ αυτοκίνητο και σε κάδους απορριμμάτων. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές, δεν προέκυψε ωστόσο κάτι σε βάρος των ατόμων που προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή