Αγρίνιο: Αυξήσεις στο νερό ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο

Αγρίνιο: Αυξήσεις στο νερό ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο

«Δεν είμαι σε ευχάριστη θέση να προτείνω αύξηση στο νερό αλλά είναι αναγκαίο», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού πέρασε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου

«Δεν είμαι σε ευχάριστη θέση να προτείνω αύξηση στο νερό αλλά είναι αναγκαίο», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Θύμιος Γρίβας ο οποίος εισηγήθηκε την αύξηση. Ο κ. Γρίβας επισήμανε το υπέρογκο ενεργειακό κόστος για την υπηρεσία που είχε «τρομακτική αύξηση» από 1,8 εκατ. ευρώ το 2021 σε 3,3 εκατ. ευρώ το 2022 έστω κι αν υποχώρησε σε 2,9 εκατ. ευρώ το 2023.

Η τιμολογιακή πολιτική και οι συνεπακόλουθες αυξήσεις, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Αγρινίου, βασίζονται στον απολογισμό χρήσης του 2023 και στις ραγδαίες ανατιμήσεις που λαμβάνουν χώρα για το σύνολο της προμήθειας των υλικών και των αναλώσιμων (από 20% έως 180%) αλλά και για το σύνολο της μίσθωσης των υπηρεσιών που υλοποιεί η ΔΕΥΑ.

Αγρίνιο: Αυξήσεις στο νερό ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο-1
Φωτ.: Agrinionews

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε, σύμφωνα με το agrinionews, πως εξαιτίας της «τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους συμπαρασύρθηκαν μια σειρά από κόστη που οδήγησαν τη ΔΕΥΑ σε παθητικά αποτελέσματα, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί». 

«Το προηγούμενο διάστημα και όλα τα χρόνια κάναμε προσπάθεια να μην προβούμε σε αυξήσεις, όχι μόνο στο νερό αλλά και στα τέλη όταν άλλοι δήμοι είχαν κάνει δύο και τρεις φορές αυξήσεις. Το κόστος ενέργειας έχει υπερδιπλασιαστεί, γίνεται μια προσπάθεια να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος νερού. Υπάρχει κανείς που θέλει να αυξήσει τα τέλη; Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε», ανέφερε ο δήμαρχος. 

Τη νέα τιμολογιακή πολιτική καταψήφισε ο συνδυασμός «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» που εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» έκανε λόγο για «θηριώδεις αυξήσεις» που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

«Καμιά αύξηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή για το κοινωνικό αγαθό του νερού», είπε, ο Τίμος Παπανικολάου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση και επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή