Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Παράλληλα, συνδικάτα, σωματεία και σύλλογοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για σήμερα Τετάρτη. 

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-1
ΙΝΤΙΜΕ

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-2
ΙΝΤΙΜΕ

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-3
ΙΝΤΙΜΕ

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-4
ΙΝΤΙΜΕ

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-5
ΙΝΤΙΜΕ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα. Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα έδωσαν το «παρών» περίπου 20.000 διαδηλωτές, μεγάλο κομμάτι των οποίων κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train, στα Χαυτεία.

Μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-6

Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις 2 μ.μ. έξω από τη Βουλή, με μικρή ομάδα διαδηλωτών να εκτοξεύει μάλιστα μολότοφ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.  

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-7
ΙΝΤΙΜΕ

Απεργιακή συγκέντρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, στη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τον ΟΣΕ, όταν ορισμένοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες, με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πάτρα, οργάνωσαν το εργατικό κέντρο της Πάτρας, σωματεία και συνδικάτα, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία και τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, οργανώσεις, φορείς κ.ά.

Επίσης, συμμετείχαν και αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι έφθασαν στην Πάτρα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους νεκρούς των Τεμπών στη Λάρισα

Στη Λάρισα, η πορεία έφτασε μέσω της 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κύπρου στην πλατεία του ΟΣΕ. Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες και απλοί πολίτες έδωσαν το «παρών».

Στην πλατεία του ΟΣΕ έγιναν τα αποκαλυπτήρια από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας του μνημείου που είναι αφιερωμένο στις 57 ψυχές που χάθηκαν στην τραγωδία.

Τέμπη: Πάνω από 20.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας-8
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετρό

Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00.

Τρένα

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί και ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους, που ξεκίνησε χθες. 

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι ισχύει με τις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προαναγγείλει ότι θα λάβουν μέρος στην απεργία. Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλούσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ από 00.01 έως 24.00.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποιούνται μόνο όσα δρομολόγια δεν έχουν ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι ταξιδιώτες καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τις αερογραμμές με τις οποίες είχαν προγραμματίσει να πετάξουν.

Δεμένα πλοία

Δεμένα παραμένουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή