Επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια μετά την πορεία για τα Τέμπη

Επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια μετά την πορεία για τα Τέμπη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την πανελλαδική απεργία, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις 2 έξω από τη Βουλή, με μικρή ομάδα διαδηλωτών να εκτοξεύει, μάλιστα μολότοφ στον προαύλιο χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.  

Επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια μετά την πορεία για τα Τέμπη-1

Επεισόδια σημειώνονται και στην Πανεπιστημίου στην Ομόνοια, όπου η αστυνομία προέβη σε χρήση χημικών ενώ επιστρατεύτηκε και η Αύρα της ΕΛ.ΑΣ. 

Επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια μετά την πορεία για τα Τέμπη-2

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα Τέμπη, μετά την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών σωματείων.

Στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, διαδηλωτές έριξαν μπογιές, βόμβες μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη χημικών και οβίδες κρότου-λάμψης.

Η ένταση συνεχίστηκε και έξω από το Διοικητήριο, όπου κατέληξε η πορεία, όταν διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν με καπνογόνα.

Η πορεία έληξε και διάφορα τμήματά της κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, όπου και συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα που κινήθηκε και αυτή προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε η κεντρική πορεία από την Εγνατία και την οδό Μοναστηρίου, με στάση και διαμαρτυρία στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη συνέχεια η πορεία ανέβηκε, από την οδό Διοικητηρίου, μέχρι το ΥΜΑΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή