Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες

Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 8 συλλήψεις και 15 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων για την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα επεισόδια ξέσπασαν 5 λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν κουκουλοφόροι με μολότοφ και άλλα αντικείμενα εξαπέλυσαν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, τους απώθησαν και οι κουκουλοφόροι διασκορπίστηκαν προς την Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στην Ομόνοια, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «κατά τη διέλευσή τους προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, τις οποίες απέτρεψαν οι διμοιρίες δρώντας άμεσα με τακτικές κινήσεις».

Τέσσερις εκ των συλληφθέντων συνελήφθησαν στην οδό Σίνα καθώς όταν κλήθηκαν για έλεγχο από Ομάδα ΔΡΑΣΗ πριν από την έναρξη της πορείας, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και στα σακίδια που έφεραν, εντοπίστηκαν 7 μολότοφ, μεταξύ των οποίων και εκρηκτικές, καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των χαρακτηριστικών τους (κουκούλες full face και γάντια).
 
Επιπλέον, 2 εκ των συλληφθέντων ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής πλησίον της Πλατείας Κάνιγγος κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν ύστερα από επιθέσεις που εκδήλωσαν προς τις διμοιρίες.  
 
Τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των δυνάμεων.

Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες-1
Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες-2
Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες-3
Επεισόδια στην Αθήνα: 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές – Δύο αστυνομικοί τραυματίες-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή