ΑΠΘ: Εντοπίστηκαν 16 μολότοφ μέσα σε σακίδια

ΑΠΘ: Εντοπίστηκαν 16 μολότοφ μέσα σε σακίδια

Για τις μολότοφ που βρέθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων. Για τα επεισόδια, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 4 προσαγωγές, εκ των οποίων 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σακίδια πλάτης, με 16 βόμβες μολότοφ βρέθηκαν νωρίτερα στο κάμπους του ΑΠΘ και παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωση της για τις πορείες που έγιναν το πρωί και για τα επεισόδια που ακολούθησαν, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, ομάδες ατόμων αποκόπηκαν από το πλήθος και προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, πυρσών και φωτοβολίδων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια»

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συνολικά κατά την εκδήλωση των αστυνομικών μέτρων, έγιναν 4 προσαγωγές, από τις οποίες 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν και δύο σακίδια πλάτης, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους πανεπιστημίου και περιείχαν 16 συνολικά αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές κατασκευές (μολότοφ)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συλληφθέντες είναι άνδρες ηλικίας 19, 20 και 21 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση και αντίσταση και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων. Για τα σακίδια σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή