Τέμπη: Ερευνα και για το μπάζωμα της περιοχής μετά το δυστύχημα

Τέμπη: Ερευνα και για το μπάζωμα της περιοχής μετά το δυστύχημα

Το μπάζωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ελέγχεται πλέον –και αυτό– από τον εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της ανείπωτης τραγωδίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπάζωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ελέγχεται πλέον –και αυτό– από τον εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της ανείπωτης τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης και ο αρμόδιος εισαγγελέας έχουν αποφασίσει να συσχετίσουν με την κύρια υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τη δικογραφία που αφορά στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

Για το θέμα του μπαζώματος ήδη διώκεται ποινικά για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος ωστόσο αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία.

Αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος

Στα τέλη Αυγούστου 2023, είκοσι συγγενείς θυμάτων στράφηκαν κατά «αγνώστων δραστών» για την «πρωτοφανή αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος». Καταγγέλλουν ότι μεταφέρθηκαν συντρίμμια της αμαξοστοιχίας από τον χώρο του δυστυχήματος ενώ το επίμαχο σημείο καλύφθηκε με χαλίκι και άσφαλτο – προτού κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας προβεί σε δειγματοληψία υλικών. Γι’ αυτό το σκέλος της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2024, στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή