Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Βίντεο από τη σύλληψη του στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Βίντεο από τη σύλληψη του στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής περικυκλώνουν το σπίτι του επαγγελματία οπλίτη στην Παλλήνη, ενώ την ίδια στιγμή πλησιάζει και ένα συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται καρέ καρέ η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του οπλίτη της Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης «Σύμπραξη εκδίκησης», φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Οπως αποτυπώνεται στο βίντεο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περικυκλώνουν το σπίτι του επαγγελματία οπλίτη στην Παλλήνη, ενώ την ίδια στιγμή πλησιάζει και ένα συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται πως στην κατοχή του οι Αρχές εντόπισαν και ποσότητα εκρηκτικής ύλης. 

 

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των «δέκα»

Οπως έγραφε νωρίτερα η «Κ», στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να το βάψεις εκεί, για να κάτσεις εσύ όλη την ώρα, να στο στοκάρω εγώ όλο και μετά να τελειώσεις».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο διάλογος αφορά στο σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στην τράπεζα, το οποίο έφεραν εις πέρας μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα. Στην ίδια συνομιλία αναφέρονται και στην αμοιβή που θα εισπράξουν σε περίπτωση που εκτελέσουν την αποστολή. Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου και από την ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να ανασυνθέσουν τα δρομολόγια τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, από τα Πετράλωνα μέχρι το Παλαιό Ψυχικό όπου διαμένει.

Ενα από τα στοιχεία που τον πρόδωσαν μάλιστα ήταν τα χαρακτηριστικά μιας μηχανής χαμηλού κυβισμού, που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του, ένα «παπάκι» με διαφορετικό χρώμα ζάντες και σπασμένο τον αριστερό καθρέφτη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η μία από τις συνολικά πέντε που αποδίδονται στους δέκα διωκομένους –αρκετοί από αυτούς ουσιοεξαρτημένοι– για την υπόθεση στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη εκδίκησης». Ολοι, πλην τριών που ήδη κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα Γρεβενών, Δομοκού και Λάρισας, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Ανάμεσά τους και δύο μόνιμοι υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Στις ενέργειες που τους αποδίδονται είναι η αποστολή δέματος-βόμβας στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασία Ανθοπούλου. Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση η δικαστικός κατέθεσε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι την άνοιξη του 2023 ο ένας εκ των συλληφθέντων, 36χρονος αναρχικός – ληστής, στον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ρόλο «εγκεφάλου», τηλεφωνούσε διαδοχικά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της για το γεγονός ότι δεν είχε κάνει αποδεκτό αίτημα συγχώνευσης ποινών που είχε καταθέσει. Σε μονωτική ταινία, πάντως, που βρέθηκε πάνω στο παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα εντοπίστηκε γενετικό αποτύπωμα ενός εκ των κατηγορουμένων, πυροτεχνουργού του Στρατού Ξηράς. Το DNA του υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από αιματηρή απόπειρα ληστείας εις βάρος του, το 2019, στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, φωτογραφία του μηχανισμού βρέθηκε και στο κινητό τηλέφωνο του μόνιμου υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, που επίσης διώκεται για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή