Ντοκουμέντο της «Κ»: Ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Ντοκουμέντο της «Κ»: Ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες από τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εστάλη στις 12 Φεβρουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκερκιμένα στην πρόεδρο εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εστάλη στις 12 Φεβρουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πρόεδρο εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ».

Η αποστολή του φακέλου – βόμβας και ακόμη τέσσερις βομβιστικές ενέργειες αποδίδονται στους 10 κατηγορούμενους της πρόσφατης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω φάκελος έμεινε για περίπου ένα δεκαήμερο στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, που απουσίαζε με άδεια, και εντοπίστηκε κατά την επιστροφή της, χάρη στην παρατηρητικότητα του συζύγου της ο οποίος είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ» απεικονίζονται:

Ο φάκελος με τα στοιχεία του παραλήπτη κολλημένα στην εξωτερική επιφάνειά του

Ντοκουμέντο της «Κ»: Ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης-1

Η εκρηκτική ύλη στο εσωτερικό του 

Ντοκουμέντο της «Κ»: Ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης-2

Η πίσω όψη του δέματος – βόμβας 

Ντοκουμέντο της «Κ»: Ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης-3

Στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και έκθεση πυροτεχνουργών η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο μηχανισμός πυροδοτούνταν, θα υπήρχαν θύματα.

Οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις, μεταξύ άλλων για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι προγαμματισμένο να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή