Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πιερία και Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πιερία και Τρίκαλα

Σημαντικά προβλήματα κυρίως σε περιοχές της Πιερίας και των Τρικάλων προκάλεσε η ολιγόωρη κακοκαιρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά προβλήματα κυρίως σε περιοχές της Πιερίας και των Τρικάλων προκάλεσε η ολιγόωρη κακοκαιρία που πέρασε από το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, πλήττοντας και την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα στην Πιερία, και ειδικότερα στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, όπου, από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, επιχείρησαν συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ισχυρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση «σάρωσε» την πόλη των Τρικάλων, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων.

Ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν δηλωθεί ζημιές, καταγράφηκε και στην περιοχή της Βασιλικής Καλαμπάκας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη έως τις μεσημβρινές ώρες λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή