ΕΥΠ: Το παρασκήνιο της αλλαγής στην ηγεσία

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο της αλλαγής στην ηγεσία

Ο υποδιοικητής της υπηρεσίας Γιώργος Κέλλης αποχωρεί ύστερα από θητεία 13 μηνών και αναλαμβάνει ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος προέρχεται από μακρά θητεία σε υπηρεσίες ασφαλείας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ προχώρησε η κυβέρνηση. Ο υποδιοικητής της υπηρεσίας, Γιώργος Κέλλης, αποχωρεί από το κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη ύστερα από θητεία 13 μηνών. Στη θέση του τοποθετείται ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος αποστρατεύτηκε από το σώμα στις κρίσεις του 2022 και ενώ είχε διατελέσει προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες, ο κ. Κέλλης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους υγείας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να τοποθετηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

Η τοποθέτηση του κ. Τζιτζή στη θέση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στοχεύει στην ενίσχυση του έργου της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ο ίδιος εξάλλου προέρχεται από μακρά θητεία σε υπηρεσίες ασφαλείας. 

Σε κάθε περίπτωση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποκτούν ισχυρότερα ερείσματα στο εσωτερικό της ΕΥΠ. Οι αλλαγές μάλιστα έρχονται σε μια περίοδο όπου πράγματι καταβάλλεται προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός αιτημάτων άρσης απορρήτου της ΕΛ.ΑΣ. διεκπεραιώνεται όχι μέσω του τεχνολογικά παρωχημένου συστήματος νόμιμων συνακροάσεων της Αντιτρομοκρατικής αλλά εκείνου της ΕΥΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT