Εκλεβαν σπίτια, επιχειρήσεις και πινακίδες κυκλοφορίας – 5 συλλήψεις

Εκλεβαν σπίτια, επιχειρήσεις και πινακίδες κυκλοφορίας – 5 συλλήψεις

Η λεία της οργάνωσης ανέρχεται στις 50.000 ευρώ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές, διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έκλεβε και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων και των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της ίδιας Διεύθυνσης, χθες το πρωί, οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Κορδελιό και σε οικισμό των Διαβατών και τα πέντε μέλη της συμμορίας.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 49, 38, 46, 44 και 35 ετών, οι οποίοι δρούσαν τουλάχιστον από 15 Φεβρουαρίου 2024.

Οι «στόχοι» τους ήταν κυρίως στις ευρύτερες περιοχές Θέρμης, Καλλινδοίων, Ευόσμου, Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, των Σερρών, της Καβάλας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διέπραξαν, μεταξύ άλλων, 26 διαρρήξεις σπιτιών, διάρρηξη σε αγροτικό συνεταιρισμό, ενώ αφαίρεσαν και 5 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Πώς δρούσαν

Η οργάνωση επέλεγε τους υποψήφιους «στόχους» τους σε εξωαστικούς οικισμούς και σε χρονικό διάστημα που θα έλειπαν οι διαμένοντες, ενώ η προσέγγιση και η διαφυγή τους από τους στόχους τους πραγματοποιούνταν με γρήγορο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων, είκοσι πέντε 25 ρολόγια, κλειδιά αυτοκινήτων και δύο αεροβόλα όπλα.

Η λεία τους ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ενώ η χρηματική αξία των φθορών που προκάλεσαν, σύμφωνα με τους παθόντες, ανέρχεται στις 15.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή