Ευαγγελισμός: Πρώτη εφημερία χωρίς κρούσμα Covid ύστερα από 4 χρόνια

Ευαγγελισμός: Πρώτη εφημερία χωρίς κρούσμα Covid ύστερα από 4 χρόνια

Σε ανάρτησή του, ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου χαρακτήρισε το γεγονός «ελπιδοφόρο», προσθέτοντας πως «σίγουρα δε μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τέσσερα χρόνια, η πρώτη εφημερία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός χωρίς κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, «για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε εφημερία με μηδενικές εισαγωγές Covid».

Ο κ. Γρηγορόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός «ελπιδοφόρο», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας».

«Για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε την εφημερία με μηδενικές εισαγωγές Covid! Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας αλλά είναι πραγματικά ελπιδοφόρο. Προσεχώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία ώστε να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο διοικητής του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ήδη από τα τέλη του Ιανουαρίου, η θετικότητα για τον κορωνοϊό στην κοινότητας, καθώς και όλοι οι «σκληροί δείκτες» έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε μείωση 44%, σε σχέση με τον εβδομαδιαίο μέσο του τελευταίου μήνα, ενώ ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή