Θέμα στο AP ο γάμος του Α. Κορτώ στην Αθήνα

Θέμα στο AP ο γάμος του Α. Κορτώ στην Αθήνα

Για «το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο δημαρχείο της Αθήνας» γράφει το Associated Press, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια εξέλιξη που αποτελεί «ορόσημο για τα δικαιώματα», αναφερόμενο στον γάμο των Κορτώ και Σαμουηλίδη.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον εδώ και χρόνια σύντροφό του, δικηγόρο Αναστάσιο Σαμουηλίδη, στο δημαρχείο Αθηνών.

«Ο μυθιστοριογράφος και ο δικηγόρος είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο δημαρχείο της Αθήνας», σημειώνει το πρακτορείο Associated Press, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που αποτελεί «ορόσημο για τα δικαιώματα».

Ένας Έλληνας μυθιστοριογράφος και o σύντροφός του έγιναν σήμερα το πρώτο ζευγάρι του ίδιου φύλου που παντρεύτηκε στο δημαρχείο της Αθήνας, τρεις εβδομάδες έπειτα από τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Associated Press, ο Αύγουστος Κορτώ (ή Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έκανε λόγο για «ένα όνειρο» το οποίο δεν τολμούσε ούτε καν να φανταστεί στην εφηβεία του. «Υπάρχει ένας συμβολισμός σε αυτό. Καταλαβαίνω ότι (σ.σ. ο γάμος) δεν λειτουργεί για όλους αλλά για ανθρώπους που μεγάλωσαν στην Ελλάδα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, όταν τύποι σαν εμάς ζούσαν μια πολύ μοναχική ζωή, ακόμη και τα σύμβολα έχουν μεγάλη αξία», προσέθεσε.

Με πληροφορίες από AP   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή