Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Εγινε αρκετά αισθητός από τους κατοίκους της περιοχής

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 6.27 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στο νησί της Ρόδου.

Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αρκετά αισθητός από τους κατοίκους της περιοχής, υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλεως της Ρόδου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 45 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα παράλια της Τουρκίας. 

Οπως ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας στο ΕΡΤNews, ο σεισμός δεν είναι επιφανειακός, έχει ένα βάθος αρκετά μεγάλο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη συνέχιση του φαινομένου.

Είπε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα για τη συνέχιση του φαινομένου γιατί αυτοί οι σεισμοί συνήθως εκδηλώνονται κατά μόνας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι προσεισμοί ή θα ακολουθηθεί από μια πλούσια σεισμική ακολουθία. Συνήθως εκδηλώνονται μόνοι τους και τελειώνει εκεί το θέμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ERTNEWS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή