Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Η Αλεξία Μπεζίκη και η Δανάη Δεληγεώργη παντρεύτηκαν εν μέσω χειροκροτημάτων στο δημαρχείο της Αθήνας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δημαρχείο Αθηνών τελέστηκε την Πέμπτη ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Οι δύο γυναίκες, Αλεξία Μπεζίκη και Δανάη Δεληγεώργη, οι οποίες έχουν και ένα παιδί, εισήλθαν στην αίθουσα του δημαρχείου φανερά συγκινημένες και εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους.

«Αισθάνομαι ανακούφιση, δικαίωση και πάρα πολλή χαρά, που ήρθαμε εδώ και μέσα σε αυτό το δωμάτιο έχει τόση πολλή αγάπη», ανέφερε μία εκ των δύο γυναικών, μετά τον γάμο που τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. «Είναι το απόλυτο της αγάπης», συμπλήρωσε η σύζυγός της.

«Είναι μια πολύ ωραία, συγκινητική στιγμή, νομίζω το ζήσαμε όλοι και χαιρόμαστε πάρα πολύ γιατί τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την πολύ προσωπική τους στιγμή. Είναι χρεός μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να ζει και να αγαπά όπως εκείνος επιλέγει», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, οι δύο γυναίκες ανέφεραν πως για πολλά χρόνια δεν πίστευαν ότι η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα.

Δείτε φωτογραφίες

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα-1
Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα-2
Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα-3
Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα-4
Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα-5

Φωτογραφίες: REUTERS/Louiza Vradi

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή