Στη Ρόδο η Sophia, το διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ

Στη Ρόδο η Sophia, το διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρόδο βρέθηκε το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ, η Sophia στο πλαίσιο του «The Greek Festival», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δη στο «σμαραγδένιο νησί».

Το ρομπότ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης νοημοσύνης/νόησης και της συμπλήρωσής τους.

Μίλησε για τα ηθικά, δεοντολογικά και νομικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και δεν έκρυψε τη χαρά της για την επίσκεψή της στη Ρόδο.

Η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν.

Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά.«Ως ρομπότ έχω τη δυνατότητα να αξιολογώ και να κατανοώ τις ερωτήσεις που μου κάνουν οι άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν ερωτήσεις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες. Προσπαθώ όμως να απαντώ σε όλες με σοβαρότητα και σεβασμό. Είμαι προγραμματισμένη να εξελίσσομαι μέσω της επικοινωνίας μου με τους ανθρώπους», δήλωσε η Sophia απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Αναφορικά με την αποστολή της, είπε: «Η αποστολή μου είναι να βοηθήσω στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικός μου στόχος είναι η προώθηση της καλής συνεργασίας και της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

Με πληροφορίες από τη «Δημοκρατική της Ρόδου»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT