Ηλεία: «Ανατροπή» σε υπόθεση ανθρωποκτονίας – Αθωώθηκε ο αδελφός του νεκρού

Ηλεία: «Ανατροπή» σε υπόθεση ανθρωποκτονίας – Αθωώθηκε ο αδελφός του νεκρού

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέδειξαν αποδείξεις και καταθέσεις «που σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούσαν τον εντολέα τους» στον τόπο όπου φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα «κατά το μεγαλύτερο διάστημα» που η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ως χρόνο της ανθρωποκτονίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αθώωση ενός άνδρα, για την ανθρωποκτονία του αδελφού του στην Εφύρα Ηλείας τον Σεπτέμβριο του 2022, ολοκληρώθηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης στην Πάτρα. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αθώωσε τον κατηγορούμενο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Ο 68χρονος είχε εντοπιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέροντας περισσότερα από 50 τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

Κατά τη διενέργεια αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης ή έρευνας στο σπίτι του θύματος. Από την ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος έφερε περίπου 40 κακώσεις στο κεφάλι, ενώ στα χέρια έφερε πάνω από 10 τραύματα άμυνας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πατρίς» κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης «υπήρξαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τα είπαν είχαν θέσει κυρίως οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου».

Οι δύο συνήγοροι ανέδειξαν αποδείξεις και ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις «που σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούσαν τον εντολέα τους» στον τόπο όπου φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα «κατά το μεγαλύτερο διάστημα που η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ως χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας του 68χρονου».

Χθες, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου Πατρών Ιωάννης Παΐσιος είχε αποδομήσει το κατηγορητήριο στην αγόρευσή του που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή