Εξάρχεια: Πώς επιτέθηκαν στην 36χρονη μέσα στο σπίτι της – Μία σύλληψη

Εξάρχεια: Πώς επιτέθηκαν στην 36χρονη μέσα στο σπίτι της – Μία σύλληψη

Ο Σομαλός συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο ομοεθνής συνεργός του αναζητείται

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόμο έζησε μια 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της, τη λήστεψαν και προσπάθησαν να τη βιάσουν.

Ολα έγιναν στις 5.20 το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο δράστες, με καταγωγή από τη Σομαλία, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού και εισήλθαν στο διαμέρισμα, το οποίο βρισκόταν στον πρώτο όροφο.

Στη συνέχεια, βρήκαν τη γυναίκα να κοιμάται στο δωμάτιό της και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν. Ο ένας εκ των δύο δραστών τής ζήτησε να του πει πού έκρυβε τα τιμαλφή και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της.

Η γυναίκα όμως αντιστάθηκε και τότε ο δράστης συνέχισε να ψάχνει τον χώρο του διαμερίσματος.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος παρέμεινε στο δωμάτιό της 36χρονης και με την απειλή του μαχαιριού αποπειράθηκε και εκείνος να ασελγήσει σε βάρος της, όμως η παθούσα αντέδρασε και κάλεσε σε βοήθεια.

Στην συνέχεια, οι κατηγορούμενοι έψαξαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, ένα ρολόι, την τσάντα της γυναίκας με την ταυτότητά της, κλειδιά του σπιτιού, τραπεζικές κάρτες, 50 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο.

Η γυναίκα, μετά την αρχική της κατάθεση, πήγε εκ νέου στο Τ.Α. Εξαρχείων, προκειμένου να της επιδειχθούν φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μεταξύ των οποίων αναγνώρισε το πρώτο άτομο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης.

Την 1η Μαρτίου, η 36χρονη έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από κάποιον ο οποίος της είπε ότι έχει το κινητό της.

Μετά από ραντεβού, ένας Ιρανός μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων όπου παρέδωσε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στη γυναίκα, ενώ κατέθεσε ότι το αγόρασε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή της Ομόνοιας.

Την Κυριακή το βράδυ, αστυνομικοί του Τ.Α. Εξαρχείων εντόπισαν τον έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν, αυτός τράπηκε σε φυγή και κατόπιν καταδίωξης συνελήφθη λίγο πιο κάτω.

Κατά την προανάκριση, ο 20χρονος συλληφθείς «έδειξε» προφορικά ως συνεργό του τον 18χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος αναγνωρίστηκε και από τη γυναίκα.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο δεύτερος δράστης αναζητείται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή