Θεσσαλονίκη: 36χρονος συνελήφθη με εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: 36χρονος συνελήφθη με εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν έξι σκληρούς δίσκους. Βρέθηκαν 590 αρχεία, συνολικού όγκου 140 GB, με ανήλικους κάτω των 15 ετών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν στο σπίτι του 36χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του, οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν κινητό με κάρτα μνήμης και έξι σκληρούς δίσκους, ενώ βρήκαν 590 αρχεία, συνολικού όγκου 140 GB, με ανήλικους κάτω των 15 ετών. 

Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Το χρονικό των αστυνομικών ερευνών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και προσέφεραν προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι ο χρήστης κατείχε τουλάχιστον 35 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Τα ευρήματα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου καθώς και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT