Επιστολική ψήφος: Απλοποιείται η διαδικασία μεταβολής στοιχείων – Τα βήματα

Επιστολική ψήφος: Απλοποιείται η διαδικασία μεταβολής στοιχείων – Τα βήματα

Μια νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, θέτει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, θέτει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ.

Μέσω της νέας διαδικασίας, παρέχεται η δυνατότητα της υποβολής και κατά προτεραιότητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων μεταβολής και διόρθωσης των στοιχείων μητρώου των εκλογέων που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με τα στοιχεία του Βασικού Εκλογικού Καταλόγου, είτε λόγω εσφαλμένης καταχώρησης των στοιχείων τους στο Μητρώο της ΑΑΔΕ, είτε λόγω πρόσφατης αλλαγής στοιχείων της ταυτότητάς τους.

Τα βήματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», ακολουθώντας τη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου.

Στο αίτημα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και e-mail), καθώς και να επισυνάπτεται συμπληρωμένο το έντυπο Δ210 και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του ελληνικού διαβατηρίου, από τα οποία να προκύπτει η ορθή αναγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης.

Ο πολίτης παρακολουθεί την εξέλιξη του αιτήματός του μέσα από την εφαρμογή, ενώ παράλληλα ενημερώνεται μέσω email, τόσο για τον μοναδικό κωδικό που θα λάβει, όσο και για την ολοκλήρωση/απάντησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT