Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Mικρής διάρκειας ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών κοντά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων στην υπόθεση του Κολωνού.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν οργανώσεις και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενοι για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας, σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

Λόγω της πορείας, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε νωρίτερα σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου να διακόπτεται από το ύψος της οδού Αμερικής.

Mικρής διάρκειας ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών κοντά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά το πέρας της διαδήλωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και πλέον διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως ένταση σημειώθηκε σε πορεία που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο το απόγευμα της Τετάρτης στον Κολωνό.

Δείτε φωτογραφίες

Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας-1
Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας-2
Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας-3
Υπόθεση Κολωνού: Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας-4

Φωτογραφίες: INTIME News

Εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης και τον Μίχο

Νωρίτερα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική έκδοση της ανήλικης. Ειδικότερα, ζητήθηκε η καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Παράλληλα, την ενοχή της μητέρας της 12χρονης πρότεινε η εισαγγελέας. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η μητέρα της ανήλικης πρέπει να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενούς της, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή