Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή 2 επιβάτες αεροπλάνου – Ο ένας κάπνιζε, ο άλλος δεν έβαζε ζώνη

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή 2 επιβάτες αεροπλάνου – Ο ένας κάπνιζε, ο άλλος δεν έβαζε ζώνη

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν, δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού, που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθοπυν σε υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους πριν την απογείωση.

Σε βάρος των δύο ανδρών, ηλικίας 40 και 24 ετών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για άνθρωπο, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 40χρονος αρνήθηκε να προσδεθεί και ο 24χρονος άτμισε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Κατά πληροφορίες, ο 24χρονος απολογήθηκε ότι άτμισε ασυναίσθητα, ενώ ο 40χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας για να δικαιολογήσει την άρνησή του να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας.

Κατά τη δικογραφία, καθώς οι δύο επιβάτες αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν. Μετά την αποβίβασή τους το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή