Ηγουμενίτσα: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν με 100 κιλά κάνναβης

Ηγουμενίτσα: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν με 100 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα έπειτα από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επεισοδιακή καταδίωξη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της Τρίτης θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί στην Ηγουμενίτσα που κατηγορούνται, μαζί με ένα ακόμα άτομο αλβανικής καταγωγής, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα έπειτα από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, οδηγήθηκαν ενώπιον των Αρχών και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 2 τα ξημερώματα άνδρες της Δίωξης μαζί με τον διοικητή τους, εντόπισαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τον έναν από τους συλληφθέντες αστυνομικούς να οδηγεί υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον Αλβανό και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός, ωστόσο, συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, χωρίς να υπακούει στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών, ενώ ύστερα από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε πως ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αστυνομικού ο οποίος είχε αφήσει το υπηρεσιακό πιστόλι στο συμβατικό και εντοπίστηκε σε καφετέρια της περιοχής, δήλωσε πως ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες.

Επισημαίνεται πως από το τροχαίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στο υπηρεσιακό όχημα.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγάει υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος. Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα. Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή