Θεσσαλονίκη: Νεαρός προέτρεπε ανήλικη να αυτοτραυματιστεί – Το χρονικό του εφιάλτη

Θεσσαλονίκη: Νεαρός προέτρεπε ανήλικη να αυτοτραυματιστεί – Το χρονικό του εφιάλτη

Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και παράνομη βία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταδίκη ενός νεαρού που προέτρεπε μια ανήλικη να αυτοτραυματιστεί, υπό την απειλή δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών που κατείχε παράνομα, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές του 2021 από τη μητέρα της παθούσας, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον 23χρονο σήμερα κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ειδικότερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναίκας, παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Οι δικαστές διέταξαν την έκτιση μέρους της ποινής και συγκεκριμένα τρεις μήνες, ενώ για το υπόλοιπο αποφάσισαν την αναστολή της. Επισημαίνεται πως ο καταδικασθείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε παραστάθηκε με πληρεξούσιο δικηγόρου.

Το χρονικό του μαρτυρίου

Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2017, όταν η ανήλικη γνώρισε τον δράστη μέσω κοινών φίλων τους. Λίγους μήνες αργότερα, όπως εκείνος διατείνονταν στην επικοινωνία που είχε με την κοπέλα, ο νεαρός έφυγε στο εξωτερικό με τους γονείς του. Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, «ο νεαρός απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων της 17χρονης τότε μαθήτριας. Ηθελε να γνωρίζει πού και με ποιους βγαίνει βόλτες, ενώ έλεγχε και τις ενδυματολογικές της επιλογές. Ασκώντας λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον της, την έκανε να νιώθει όχι μόνο άσχημα αλλά και ενοχές, όταν οι επιλογές της δεν συμβάδιζαν με τις δικές του επιθυμίες».

Κάθε φορά που η κοπέλα επιδίωκε να διακόψει την επικοινωνία μαζί του, ο δράστης την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικές τις φωτογραφίες που είχε καταγράψει χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της, ενώ, για να την εκβιάσει, ζητούσε να χαράξει και να κάψει σημεία του σώματός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Φεβρουάριο του 2021 προσπάθησε να την πείσει να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα, με την ανήλικη να αρνείται.

Το ίδιο διάστημα, την ανάγκασε να τραυματίσει το σώμα της με μαχαίρι χαράσσοντας στο αριστερό της πόδι και στο αριστερό της χέρι τις λέξεις «Συγγνώμη» και «Αλήθεια». 

Η ανήλικη απευθύνθηκε στη μητέρα της ζητώντας βοήθεια για να βάλει τέλος στον εφιάλτη που βίωνε και αποκαλύπτοντας τις απειλές που δεχόταν, οι οποίες την οδήγησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή