Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Τι υποστηρίζουν ο πρύτανης και οι καθηγητές του ΑΠΘ που βρέθηκαν στο σημείο.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-1
Φωτ.: Intime

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-2
Φωτ.: Intime

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου, ενώ σε συγκέντρωση στην Καμάρα και σε πορεία κάλεσε και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση.

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-3
Φωτ.: Intime

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-4
Φωτ.: Intime

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-5
Φωτ.: Intime

Έως και το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Στο σημείο βρέθηκαν, ωστόσο, και καθηγητές.

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-6
Φωτ.: Intime

«Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής μας είπε, ότι ο πρύτανης τον ενημέρωσε ότι γίνεται απόπειρα διάρρηξης της σχολής, εμείς κάτι τέτοιο για το βιολογικό που έγινε η καταγγελία δεν διαπιστώσαμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Ραπτάκης, καθηγητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-7
Φωτ.: Intime

Θεσσαλονίκη: Ενταση και δεκάδες προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ-8
Φωτ.: Intime

«Ζητήσαμε εισαγγελέα […] δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ, δεν υπάρχει λόγος παρουσίας τους, εφόσον σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί και οι προσαγωγές», ανέφερε ο κ. Γ. Ηλιόπουλος, μέλος του προεδρείου του συλλόγου καθηγητών ΑΠΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή