Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν υπήρξε επίθεση ούτε διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν υπήρξε επίθεση ούτε διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα

«Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974», τόνισε ο κ. Φειδάς.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει, με δηλώσεις του, πληροφορίες περί επίθεσης με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα, στο υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, ο πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φειδάς. 

Οπως τόνισε, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αφορούν περιστατικό που συνέβη περίπου πριν από ενάμιση μήνα. Ο πρύτανης υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντιδραστήρας φυλάσσεται σε χώρο με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό. «Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974», τόνισε ο κ. Φειδάς.

«Πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους», υπογράμμισε ο κ. Φειδάς, όντας καθησυχαστικός για το συμβάν. Επίσης τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί «για προληπτικούς λόγους». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή