Θεσσαλονίκη: 36χρονος εξαπάτησε εταιρεία του εξωτερικού – Απέσπασε σχεδόν 150.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: 36χρονος εξαπάτησε εταιρεία του εξωτερικού – Απέσπασε σχεδόν 150.000 ευρώ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 36χρονος υπήκοος Γαλλίας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά τις 148.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης απέσπασε το ποσό με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανταλλαγή emails με υπάλληλο της εταιρείας (που είναι επίσης γαλλικών συμφερόντων) παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του διεθνούς οικονομικού εγκλήματος, σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού και κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που αφορά στην εξαπάτηση εταιρείας του εξωτερικού.

Τα στοιχεία του 36χρονου ταυτοποιήθηκαν μετά από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/TM.EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας, ενώ τα αδικήματα αφορούν σε “Απάτη με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000€” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα”.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, η παραπάνω Ανώνυμη Εταιρεία μετέφερε το χρηματικό ποσό των 148.770 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ως δικαιούχο άλλη εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό εταίρο και διαχειριστή της τον 36χρονο, ο οποίος αποκόμισε με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή