Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκαν τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk
πολεμικό-ναυτικό-παραδόθηκαν-τα-τρία-562940620

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκαν τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk

Newsroom
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk παρέλαβε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου στον Μαραθώνα.

Στην ειδική εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκαν τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk-1

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έστειλε το μήνυμα πως «επιβάλλονται οι προσεγγίσεις και ότι δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις» όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

«Παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ Ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις, και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και τη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκαν τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk-2

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκαν τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk-3

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε τα εξής σε ανάρτησή του: «Παραλαμβάνουμε σήμερα, στην τελετή, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα, τα νέα ελικόπτερα MH-60 ROMEO. Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή