Πειραιάς: Παρίστανε τη νοσοκόμα και έκλεβε ασθενείς – Χτύπησε θυρωρό και αστυνομικό

Πειραιάς: Παρίστανε τη νοσοκόμα και έκλεβε ασθενείς – Χτύπησε θυρωρό και αστυνομικό

Η 43χρονη κατηγορείται για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες, απάτη με υπολογιστή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα περίεργο περιστατικό «μαζικής» κλοπής προσωπικών αντικειμένων από νοσηλευόμενους ασθενείς και συνοδούς σημειώθηκε στο νοσοκομείο Μεταξα, στον Πειραιά.

Το πρωί της Κυριακής, μία 43χρονη γυναίκα προσποιούμενη την αποκλειστική νοσοκόμα, φέρεται να έκλεψε κινητά τηλέφωνα, χρήματα και μία τραπεζική κάρτα από νοσηλευόμενους και συνοδούς τους. 

Οταν την αντιλήφθηκαν οι γιατροί η γυναίκα επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μία νοσηλεύτρια και έναν θυρωρό.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη επιτέθηκε στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν εξ αυτών. 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμελής φύλαξη στα νοσοκομεία

«Την Κυριακή μια συνάδελφός μας υπέστη κάταγμα» αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Εχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι τα νοσοκομεία έχουν πλημμελή φύλαξη. Στο Μεταξά έχουμε 4 φύλακες, δυο το πρωί και δυο το απόγευμα τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες κανέναν», προσθέτει.

Αναφερόμενος στο επίμαχο περιστατικό, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει: «Την περασμένη Κυριακή στις 8.30, μία γυναίκα αυτοαποκαλούμενη αποκλειστική ασθενούς εισήλθε στο νοσοκομείο μοιράζοντας κάρτες για αποκλειστικές υπηρεσίες. Αρχισε να κατακλέβει ασθενείς και συνοδούς από τον 6ο όροφο έως τον 3ο όροφο. Την κατάλαβαν, την κυνήγησαν και την εγκλώβισαν στο ισόγειο μαζί με την εφημερεύουσα προϊσταμένη νοσηλεύτρια. Η γυναίκα ξεκίνησε να χτυπάει τους συνοδούς για να ξεφύγει. Φαρ ουέστ νοσοκομεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Η συλληφθείσα κατηγορείται για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες, απάτη με υπολογιστή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT