Καλλιρρόης: Το ριφιφί του 1992 πίσω από την καθίζηση του οδοστρώματος

Καλλιρρόης: Το ριφιφί του 1992 πίσω από την καθίζηση του οδοστρώματος

Το ριφιφί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας επί της οδού Καλλιρρόης 19, γνωστό ως το «μεγάλο ριφιφί του αιώνα», σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και μποτιλιάρισμα βρέθηκαν οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στη μεσαία λωρίδα της οδού Καλλιρρόης, στο ρεύμα ανόδου προς το Καλλιμάρμαρο.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Καλλιρρόης: Το ριφιφί του 1992 πίσω από την καθίζηση του οδοστρώματος-1
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφειλόταν στο περιβόητο ριφιφί που είχε σημειωθεί στο συγκεκριμένο σημείο, πριν από 31 χρόνια. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, επί τόσα χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία απολύτως παρέμβαση για την ενίσχυση του οδοστρώματος.

Καλλιρρόης: Το ριφιφί του 1992 πίσω από την καθίζηση του οδοστρώματος-2
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ριφιφί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας επί της οδού Καλλιρρόης 19, γνωστό ως το «ριφιφί του αιώνα», σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992, όταν άγνωστοι εισήλθαν στο υπόγειο της τράπεζας, μέσω ενός τούνελ που έσκαψαν, περνώντας κάτω από την οδό Καλλιρρόης.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παραβιάστηκαν 301 θυρίδες, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, η αξία των κλοπιμαίων έφθασε τα 5 δισ. δραχμές.

Για να φθάσουν στο υπόγειο με τις θυρίδες, οι δράστες είχαν ανοίξει ένα τούνελ, μήκους περίπου 25 μέτρων, που ξεκινούσε από την κοίτη του ποταμού Ιλισού. Στην υπόγεια αυτή διαδρομή είχαν τοποθετηθεί μέχρι και ράγες, στις οποίες κινούνταν ένα βαγονέτο που έβγαζε έξω τα μπάζα από το σκάψιμο. Η υπόθεση παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή