Κύκλωμα μαστροπείας: «Και 16 να ήσουν, θέμα δεν θα είχα» – Νέοι διάλογοι στο φως

Κύκλωμα μαστροπείας: «Και 16 να ήσουν, θέμα δεν θα είχα» – Νέοι διάλογοι στο φως

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν ανήλικες, μέσα από την κατάθεση της αδελφής ενός εκ των θυμάτων, και από τους διαλόγους μίας 17χρονης κοπέλας με άνδρα, μέσω μηνυμάτων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν ανήλικες, μέσα από την κατάθεση της αδελφής ενός εκ των θυμάτων, και από τους διαλόγους μίας 17χρονης κοπέλας με άνδρα, μέσω μηνυμάτων. 

Η 22χρονη αδελφή μιας μαθήτριας με καταγωγή από την Γεωργία, έδωσε στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

«Η αδελφή μου έχει φιλικές σχέσεις με τη Μ., η οποία έχει βάλει την αδελφή μου στο παρελθόν να κλέψει ρούχα και καλλυντικά. Επίσης την έχει πάει σε ένα άτομο με το όνομα “Αλέκος” στην πλατεία Βάθη, ο οποίος από όσο γνωρίζω πληρώνει κορίτσια για να τα βλέπει γυμνά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μηνύματα που βρήκα, της αδελφής μου προς μια φίλη της, τη Φ., που αναφέρονταν στο γεγονός» είπε στην κατάθεσή της η 22χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου η μάρτυρας άνοιξε το κινητό της αδελφής της και εντόπισε δεκάδες μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος, άλλα μέλη της σπείρας, καθώς και εν δυνάμει πελάτες. 

Ενδεικτική είναι οι διάλογοι 17χρονης με άνδρα, που φέρνει στη δημοσιότητα το κρατικό κανάλι:

Ανήλικη: Ρε άκουσε με, σου είπα είμαι 17. Δεν έχω κλείσει τα 18 ακόμη.
Ανδρας: Καλά και 16 να ήσουν πάλι θέμα δεν θα είχα.
Ανήλικη: Λες *****
Ανδρας: Τελικά πίνεις τίποτα κοπέλα μου, να φέρω τίποτα;
Ανήλικη: Οχι δεν πίνω.
Ανδρας: Εγώ μόνο μαύρο και έχω και κοκαΐνη για τις ***** που μου ζητάνε.

Σε άλλο μήνυμα η 17χρονη συνομιλεί με το ίδιο άτομο

Ανήλικη: Πού να έρθουμε; Αλλά δεν έχω χρήματα για ταξί.
Ανδρας: Που είστε τώρα;
Ανήλικη: Γκάζι. Οκ σκάω και πάμε εκεί να αράξουμε.
Ανδρας: Να ξεκινήσω;
Ανήλικη: Ωραία θα έχεις και δύο κατοστάρικα μαζί σου.

Πελάτες του κυκλώματος, σύμφωνα με την δικογραφία, είναι ένας 62χρονος επιχειρηματίας και ένας 55χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης ταουτάζ.

Ο τελευταίος είχε συλληφθεί και για το προηγούμενο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια τον περασμένο Ιανουάριο. Με εισαγγελική εντολή, είχαν τότε δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και φωτογραφία του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT