Λαύριο: Εικόνες από τον εντοπισμό εκατομμυρίων χαπιών που χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά

Λαύριο: Εικόνες από τον εντοπισμό εκατομμυρίων χαπιών που χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά

Περί τα 4 εκατ. αντιεπιληπτικά χάπια κατασχέθηκαν από αλιευτικό που έπλεε ανοικτά του Λαυρίου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνες από τον εντοπισμό 4 εκατ. αντιεπιληπτικών χαπιών, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε παλιό αλιευτικό σκάφος ανοικτά του λιμένα του Λαυρίου εξασφάλισε η Καθημερινή.

Είχε προηγηθεί παρακολούθηση από στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενός Αιγυπτίου πολίτη που έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα.

Λαύριο: Εικόνες από τον εντοπισμό εκατομμυρίων χαπιών που χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά-1

Ο Αιγύιτιος μετά την άφιξή του στη χώρα μας κατευθύνθηκε οδικώς στο Λαύριο και επιβιβάστηκε σε αλιευτικό σκάφος, στο οποίο τον περίμεναν δύο ομοεθνείς του.

Λίγη ώρα μετά τον απόπλου, στελέχη του Λιμενικού που είχαν ειδοποιηθεί καταδίωξαν με ταχύπλοο σκάφος και ακινητοποίησαν το αλιευτικό, υποχρεώνοντάς το να επιστρέψει στο λιμάνι του Λαυρίου.

Λαύριο: Εικόνες από τον εντοπισμό εκατομμυρίων χαπιών που χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά-2

Εκεί έγινε ενδελεχής έρευνα που αποκάλυψε στο αμπάρι του πλοιαρίου εκατοντάδες πακέτα με σκευάσματα πρεγκαμπαλίνης – πρόκειται για ένα ισχυρό παυσίπονο για την αντιμετώπιση επιληπτικών κρίσεων, που χρησιμοποιείται όμως και ως ναρκωτικό σε χώρες της βόρειας Αφρικής και από τους αποδήμους τους στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT