Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών

Ενας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στις 19 Μαρτίου, ξεσκεπάστηκε η δράση του σωφρονιστικού υπαλλήλου, που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έλεγε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Κορυδαλλού, εισάγει ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μέσα από την Κεντρική Αποθήκη Υλικού.

Άμεσα οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου εντόπισαν τον συλληφθέντα να κινείται στην περιοχή του Κορυδαλλού, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη. Ενώ κινούνταν, ξαφνικά σταμάτησε το αυτοκίνητο του, βγήκε από αυτό και προσέγγισε ένας 43χρονο άνδρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ο 43χρονος του έδωσε ένα αντικείμενο και αποχώρησε από το σημείο. 

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων των Φυλακών Κορυδαλλού. 

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, τον ακινητοποίησαν και βρήκαν πάνω του μια νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε δύο μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων περίπου και μια καρτέλα με 8 δισκία «XANAX».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σωφρονιστικός υπάλληλος αποδέχθηκε ότι παρέλαβε εν γνώσει του τα ναρκωτικά από τον 43χρονο με σκοπό να τα εισάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών, χωρίς να γνωρίζει τον παραλήπτη.

Στη συνέχεια, κατά την απολογία του, και ο 43χρονος φέρεται να αποδέχθηκε ότι τον προμήθευσε με τα ναρκωτικά

Όπως προέκυψε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει συμπεριληφθεί ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή