Πατήσια: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε Γυμνάσιο

Πατήσια: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε Γυμνάσιο

Ο 19χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα - Εκτός κινδύνου και οι δύο τραυματίες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος που εισέβαλε χθες Τρίτη σε Γυμνάσιο στα Πατήσια και χτύπησε έναν μαθητή στο κεφάλι με σφυρί, ενώ μαχαίρωσε και τον διευθυντή του σχολείου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 19χρονος Γεωργιανός, ο οποίος είναι εξωσχολικός, μπήκε ξαφνικά στον χώρο του σχολείου στις 8.30 το πρωί της Τρίτης και, μόλις είδε τον Νιγηριανό μαθητή, του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί. Αμέσως μετά, ο Γεωργιανός μαχαίρωσε στην κοιλιά τον διευθυντή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι επιτέθηκε στον μαθητή επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό του.

Ο 19χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 60χρονος διευθυντής που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο 18χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Μαρτυρία μαθήτριας

Μαθήτρια του Γυμνασίου όπου σημειώθηκε η επίθεση περιέγραψε τα όσα έγιναν.

Οπως λέει, είδε, ενώ ανέβαινε στην τάξη της, «τον μαθητή την ώρα που προσπαθούσε να αμυνθεί απέναντι στον δράστη».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια, «ο 19χρονος Γεωργιανός τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι, το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα».

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει, ο διευθυντής του σχολείου αντιλήφθηκε το περιστατικό και προσπάθησε να δει αν ο μαθητής που είχε τραυματιστεί είχε τις αισθήσεις του. Τότε, ο δράστης τον μαχαίρωσε. «Υπήρχαν παντού αίματα. Ακόμα και στον τοίχο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT